• Ми-Ан

„Ми-Ан“ промовираше книга со драми од Маја Стевановиќ

Книгоиздателството „Ми-Ан“ на 13 октомври во КИЦ-Скопје ја промовираше збирката со драмски текстови „Драми“ од Маја Стевановиќ. Во збирката се објавени текстовите на драмите „На трите вечери“ (1989), „Смртта на Питија“ (1992), според новелата „Смртта на Питија“ од Фридрих Диренмат, и „Децата на Лилит“. Сите три драмски текстови веќе се изведени на театарската сцена. „На …

„Ми-Ан“ промовираше книга со драми од Маја Стевановиќ Read More »