• ментол

ФДА ги забранува ментол цигарите во САД

Американската Агенција за храна и лекови (ФДА) денеска предложи да се забранат ментол цигарите во САД. Предлогот на ФДА се смета за победа на активистите против тутунската индустрија, но и удар врз производителите на цигари. За забраната за стапи во сила потребни се години, поради можни правни оспорувања од страна на тутунската индустрија, која повеќепати …

ФДА ги забранува ментол цигарите во САД Read More »