• Марио Драги

ВИДЕО: Европските лидери го посетија уништениот Ирпин

Тројцата европски лидери го посетија Ирпин, град во близина на Киев, кој руските трупи брутално го окупираа на почетокот на војната. Емануел Макрон, Олаф Шолц и Марио Драги се информирани за она што се случува во градот и се работи за враќање на животот во нормала. Ирпин е на прагот на Киев, а на почетокот …

ВИДЕО: Европските лидери го посетија уништениот Ирпин Read More »