• Марин Гавриловски

Македонскиот Рубикон

Alea iacta est, рече Димитар Ковачевски и замина за Брисел на Првата меѓувладина конференција, на која почна „фазата на отворање“ на пристапните преговори на нашата земја со Европската Унија. На овој, сепак, историски чин, му претходеше прифаќањето од македонската влада на контроверзниот „француски предлог“ со кој Македонија се обврза да ја прифати преговарачката рамка со …

Македонскиот Рубикон Read More »