• магазин слајдер

„Жикина династија“: Како успеа хуморот од пред 43 години да стане дел од колективната меморија на многу народи?

Популарниот југословенски серијал „Луди години“ својата премиера ја имаше во далечната 1977 година. Во медиумскиот простор беше опишан како едукативен филм за опасностите од незаштитен секс во тинејџерските години. Овој серијал имаше девет продолженија, секое со различно име, но во колективната меморија на народите на поранешните Југословенски простори најпопуларна и најгледана остана „Жикина династија“ од …

„Жикина династија“: Како успеа хуморот од пред 43 години да стане дел од колективната меморија на многу народи? Read More »