• ликовна уметност

Визуелната интервенција на природниот амбиент е дел од концептот на ликовната колонија во Галичник

Традиционалната манифестација „Ликовна колонија Галичник“ својата 32. сесија ја одржува од 15 до 22 август во Галичник. Поради неизвесната состојба со коронавирусот, колонијата ќе има хибриден пристап, физичко учество ќе имаат 11 уметници, а четворица ќе се приклучат онлајн. Учесници на колонијата се Џозеф ван Калденбург од Холандија, Милка Делибашиќ – Црна Гора, Магдалена Кучко …

Визуелната интервенција на природниот амбиент е дел од концептот на ликовната колонија во Галичник Read More »