• лица

Врховниот суд на Мексико ја легализира употребата на марихуаната за возрасни лица

Врховниот суд на Мексико вчера ја легализираше употребата на марихуана за возрасните лица. Осум од 11-те членови на судот прогласија за неуставни голем број членови на мексиканскиот Закон за здравство, со кои се забрануваше консумирање марихуана. -Денеска е историски ден за различните слободи, рече претседателот на Врховниот суд, Артуро Залдивар. Одлуката на Врховниот суд следеше …

Врховниот суд на Мексико ја легализира употребата на марихуаната за возрасни лица Read More »