• ЛГБТ заедница

Орбан: Критиките кон Унгарија „смрдат“ на морална надмоќ од колонијализмот

Унгарскиот премиер Виктор Орбан изјави денеска дека критиките кон неговата земја упатени од Холандија во врска со новиот закон за правата на припадниците на ЛГБТ заедницата, „смрдат на морална надмоќ вкоренета во колонијалното минато”. – Ова е колонијален пристап. Тие едноставно не размислуваат за тоа што можат, а што не можат да кажат за друга …

Орбан: Критиките кон Унгарија „смрдат“ на морална надмоќ од колонијализмот Read More »