• крвава месечина

ГАЛЕРИЈA | Спектакуларни глетки низ Македонија и светот: „Крвавата“ месечина го украси вчерашното небо

Месечината, вчеравечер го воодушеви светот нудејќи спектакуларна глетка. Овојпат видовме супермесечина, затемнување на Месечината и црвена месечина одеднаш. „Крвава“ месечина, инаку позната како целосно затемнување на Месечината, обично се јавува за време на Супер Месечина, кога Земјата е поставена директно помеѓу Месечината и Сонцето и кога ја крие Месечината од сончевите зраци. Во која било друга …

ГАЛЕРИЈA | Спектакуларни глетки низ Македонија и светот: „Крвавата“ месечина го украси вчерашното небо Read More »