• кривокапиќ

Кривокапиќ: Можно е мнозинство за изгласување недоверба на црногорската влада на седницата в понеделник

Премиерот на Црна Гора, Здравко Кривокапиќ, денеска изјави дека е можно да се има мнозинство за гласање недоверба на Владата и иницијативата да ги добие потребните 41 глас во парламентот. За  иницијативата на опозицијата за изгласување недоверба на Владата ќе се расправа на седницата што почнува в понеделник на 13 декември. Иако сите три коалиции …

Кривокапиќ: Можно е мнозинство за изгласување недоверба на црногорската влада на седницата в понеделник Read More »