• ковачевски

ВИДЕО | Францускиот предлог од „Илинденска“ број 2 стигна до јавноста

Македонскиот јазик во преговарачката рамка е македонски јазик. Сите идентитетски прашања се заштитени, кои всушност беа наши елементарни барања по кои се придржувавме во преговорите. Вака накратко премиерот Димитар Ковачевски денес со владините партнери ја презентираше позицијата на земјава по пристигнувањето на новиот француски предлог на адресатаа на Владата на Илинденска бр.2. Премиерот Ковачевски на …

ВИДЕО | Францускиот предлог од „Илинденска“ број 2 стигна до јавноста Read More »