• коронакриза

И Бугарите решија да се „под клуч“ за празниците

Бугарија планира средните училишта, рестораните и трговските центри да останат затворени до 31 јануари, со цел да се спречи ширењето на коронавирусот и да му се помогне на оптоварениот здравствен систем, изјави денеска бугарскиот министер за здравство Костадин Ангелов. Воведените рестриктивни мерки, кои траат до 21 декември, помогнаа во намалување на драстичниот пораст на новозаразени, …

И Бугарите решија да се „под клуч“ за празниците Read More »