• комунизам

Северна Кореја со апел до граѓаните: Купувајте домашни производи

Северна Кореја ја истакнува локализацијата како дел од напорите во изградбата на самоодржлива економија сега кога изгледите за укинување на санкциите се лоши поради преговорите околу денуклеаризацијата со САД. Државниот весник наведува дека земјата може да го убрза патот кон социјалистичка победа доколку се потпира сама на себе и дека оваа визија никогаш нема да …

Северна Кореја со апел до граѓаните: Купувајте домашни производи Read More »