• комисија за заштита од дискриминација

На „Цар Борис“ и „Иван Михајлов“ уво не им чуло за законите, засега не побарале промена на називите во Централен регистар

Битолското здружение на граѓани „Иван Михајлов“ и охридското „Цар Борис“ засега не го почитуваат Законот за здруженија и фондации, ниту одлуката на Комисијата за заштита од дискриминацијата и до Централниот регистар на Македонија не поднеле документација за промена на нивните називи. – До овој момент од страна на законските застапници на наведените здруженија не се …

На „Цар Борис“ и „Иван Михајлов“ уво не им чуло за законите, засега не побарале промена на називите во Централен регистар Read More »