• коефициент

Синдикатот на УПОЗ предлага нов начин на пресметка на платите во администрацијата

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ) денеска предложи нов начин на пресметка на платите во администрацијата, според кој, вредноста на бодот би се усогласувала со висината на просечната плата во државата секој месец. Доколку Владата не сака да отстапи од сегашниот концепт на плати УПОЗ бара, како што велат …

Синдикатот на УПОЗ предлага нов начин на пресметка на платите во администрацијата Read More »