Коца: Истамбул е турски Вухан

Турскиот министер за здравство, Фахретин Коца, го спореди Истамбул со кинескиот град Вухан кој беше најголемото жариште на корона вирусот во Кина и од каде што почна да се шири Ковид – 19. Коца тврди дека овој град е главен епицентар на заразата во Турција. – Истамбул е турски Вухан, истакнал Коца во интервју за …

Коца: Истамбул е турски Вухан Read More »