• кастро

Пет години од смртта на Фидел: На Куба отворен Центар посветен на Кастро

Во Хавана е отворен центар, наменет за зачувување на делата и мислите на таткото на кубанската револуција Фидел Кастро, кој почина пред точно пет години. „Во канцеларијата на Фидел во Палатата на револуцијата сè е како што тој го остави на последниот ден од престојот. Се обидувам да го замислам среде тешки битки во текот …

Пет години од смртта на Фидел: На Куба отворен Центар посветен на Кастро Read More »