Мојсоска: Нападот врз митот за Гоце Делчев е напад врз македонската нација

Секоја нација има право да го гради сопствениот мит, а нападот врз македонскиот историски мит, вклучително и митот за Гоце Делчев е директен напад брз македонската нација, рече Јована Мојсоска од Левица во вечерашното издание на емисијата „Само вистина“ на Канал 5. „Преговарањето за Гоце Делчев е фатално. Како што секоја нација почива на митови, …

Мојсоска: Нападот врз митот за Гоце Делчев е напад врз македонската нација Read More »