• Јошихиде Суга

Суга не го издржа притисокот, јапонскиот премиер по една година се повлекува од функцијата

Јапонскиот премиер Јошихиде Суга денеска изјави дека нема да се кандидира за раководство на владејачката Либерално-демократска партија (ЛДП) на крајот на септември, со што ќе ја напушти функцијата премиер по само една година, пренесува АП. Денес, Суга им рече на претставниците на владејачката партија дека нема да учествува во трката за лидерство на 29 септември, …

Суга не го издржа притисокот, јапонскиот премиер по една година се повлекува од функцијата Read More »