-2 C
Скопје

Tag : Јане Чаловски

Вести Култура

ВИДЕО I Чаловски: Ја поздравуваме ревизијата на Министерството за култура, но и тоа треба да ги исполни обврските

Слободен печат
Министерството за култура соопшти дека нема да ги исплаќа средствата за проектите до завршување на финансиските контроли, со цел заштита на буџетските средства. – Ова...
Култура

Се отвора изложбата Panic Room во Музејот на современата уметност

Слободен печат
Во поставката земаат учество уметниците: Искра Димитрова, Нехат Беќири, Верица Ковачевска, Нада Прља, Велимир Жерновски, Матеј Богдановски, Христина Иваноска, Јане Чаловски, Ѓорѓе Јовановиќ, Филип Јовановски,...
Вести Култура

Чаловски од ЈАДРО: Доколку не сме доволно искрени и не ги претставуваме работите со едно критично око, нема шанса да преживееме како општество

Слободен печат
ЈАДРО – асоцијација на независната културна сцена е непрофитна, инклузивна, партиципативна и застапувачка платформа. Цело ова време се стремиме да го зајакнеме независниот културен сектор...
Културен печат

ИЗЛОЖБА во Финска: „Личен објект“ од Јане Чаловски поставена во Хелсинки

Тони Димков
Македонскиот ликовен уметник Јане Чаловски со самостојната изложба „Личен објект“ се претстави во Кунстхале „Кохта“ во Хелсинки, Финска. – Поканата за изложбата се случи благодарение...