• измама

Државата му дала помош од милион долари во борба против ковид, а тој ги потрошил на скапи автомобили и часовници

Ли Прајс III, 30-годишен жител на американската сојузна држава Тексас, е осуден на девет години и два месеци затвор за незаконско прибавување на повеќе од 1,6 милиони долари, пишува CBS. Министерството за правда на САД соопшти дека Прајс се изјаснил за виновен во септември за проневера и перење пари. Владата на САД го донесе Законот …

Државата му дала помош од милион долари во борба против ковид, а тој ги потрошил на скапи автомобили и часовници Read More »