• „Има таков народ"

Бугарската политичка партија „Има таков народ” нема да поддржи влада од трет мандат

Бугарската политичка партија што доби најмногу галсови на последните избори, „Има таков народ” (ИТН) нема да поддржи влада со трет мандат. Ова го кажа во изјава за БНР, лидерот на партијата Слави Трифонов. На прашањето дали е можно ИТН да ја поддржи оваа влада во третиот мандат на која било политичка сила, Трифонов рече: „Кога …

Бугарската политичка партија „Има таков народ” нема да поддржи влада од трет мандат Read More »