Избрани идејните решенија: Кај „Треска“ ќе се градат станбени згради, но ќе има и парк

Станбени згради високи до 8 ката и парк ќе се градат на просторот на поранешната фабрика „Треска“ доколку основниот проект се изведе според идејното решение што победи на конкурсот на Општина Центар. На конкурсот пристигнале само три авторски решенија од кои прворангиран е трудот на група автори Јован Ивановски, Паолина Милушева, Теа Дамјановска, Михајло Стојановски, …

Избрани идејните решенија: Кај „Треска“ ќе се градат станбени згради, но ќе има и парк Read More »