• хец вруток

ЕСМ: Немало експлозија во ХЕЦ „Вруток“, само 15-минутен прекин поради осигурувач на вод

АД Електрани на Северна Македонија испрати допис до медиумите во кои остро ги демантира написите за наводна експлозија во ХЕЦ Вруток. Станува збор за краток (петнаесетминутен) прекин во работата на хидроцентралата поради осигурувач на вод кон гостиварските села, велат од компанијата. „Хидроелектраната и целиот Хидросистем Маврово продолжуваат да работат најнормално. Вакви и слични појави во …

ЕСМ: Немало експлозија во ХЕЦ „Вруток“, само 15-минутен прекин поради осигурувач на вод Read More »