• ѓукановиќ

Ѓукановиќ: Не е време за посета на Србија, наскоро ќе одам во Приштина

Црногорскиот претседател Мило Ѓукановиќ изјави дека во моментов не може да се разговара за неговата евентуална посета на Србија, но потврди дека ќе го посети Косово во наредните месеци. Во интервју за приштинската КТВ, Ѓукановиќ рече дека неговата посета на Косово ќе биде придонес за „меѓудржавното разбирање и зајакнувањето на традицијата на добри црногорско-албански односи“. …

Ѓукановиќ: Не е време за посета на Србија, наскоро ќе одам во Приштина Read More »