• Графа

Гаф на Османи, на пописот има графа „Бугари“

Министерот за надворешни работи Бујар Османи утрово ги повика преставниците на бугарското малцинство во земјава да се јават во надлежните институции и да побараат графа за нив – „Бугари“, објави Независен. Станува збор за гаф на министерот бидејќи во апликацијата за сегашниот попис таква графа има, а според информации од Заводот за статистика, таква графа …

Гаф на Османи, на пописот има графа „Бугари“ Read More »