Tag : градежна комора

Вести Економија

Заев со претставници на Градежната комора: Нашата цврста определба е раст на домашната економија

Слободен печат
Премиерот Зоран Заев, придружуван од министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, се сретна со претседателот на Градежната комора на Македонија, Ивица Јакимовски и со...
Вести Ви Препорачуваме Економија

Јакимовски: Ние не сме виновни за пропусти во урбанизмот, сакаме да работиме!

Весна Дамчевска
Градежниот сектор, во 2019 година, учествувал со 5,5 отсто во создадениот бруто домашен производ, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Но, градежништвото памети и...
Вести Економија

Градежна комора – РЕК: Објектите да се загреваат со енергетски ефикасни уреди

Слободен печат
За Градежната комора при Сојузот на стопанските комори е прифатлив предлогот на Регулаторната комисија за енергетика со Законот за градба инвеститорите да бидат обврзани за...