• Ѓорѓе Јовановиќ

Дела од македонски автори се претставени во Рим

Уметниците Ѓорѓе Јовановиќ, Нада Прља, Христина Иваноска и Јане Чаловски учествуваат на групната изложба „Поголем од мене: Херојски гласови од поранешна Југославија“ во Националниот музеј на 21 век MAXXI во Рим. Клучното прашање со кое се занимава групната изложба е „Дали социјалистичкото наследство може да помогне во обновување на концептот на ’јавното добро‘ на просторот …

Дела од македонски автори се претставени во Рим Read More »