• Годишнина

Одбележана 77-годишнина од почетокот на инвазијата на Нормандија

Во знак на сеќевање на 77-годишнината од почетокот на еден од најголемите воени потфати во историјата – сојузничката инвазија на Нормандија, Франција, денеска се одржани неколку церемонии за оддавање почит на жртвите. Голем британски меморијален центар е отворен во Вер-сур-Мер, на северозападот од Франција, во спомен на мажите и жените кои ги загубија своите животи …

Одбележана 77-годишнина од почетокот на инвазијата на Нормандија Read More »