Tag : газди

Вести Ви Препорачуваме Економија

Газдата сепак може да даде отказ и да побара пари од Владата: ЕВЕ ВО КОИ СЛУЧАИ

Весна Дамчевска
Сите работодавачи што ги исполнуваат условите за финансиска помош од државата, може да аплицираат за 14.500 денари по работник, заклучно со четврток. По многу измени...
Вести Ви Препорачуваме Економија

Газдите „не слушнале“ за минат труд и за работа на празник

Минатата година Државниот инспекторат за труд донел 1.088 решенија за прекршоци во однос на платите и додатоците на плати што им следувале на работниците. Но,...
Вести Ви Препорачуваме Економија

Газдите притискаат за помалку права во Колективниот договор

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) никако да се договори со работодавачите околу новиот Општ колективен договор за приватниот сектор во областа на стопанството. Стариот...
Вести Ви Препорачуваме Скопје

Шилегов: Директорката на Централниот регистар се плаши од Сашо Мијалков, ќе барам разрешување ако не најдеме заеднички јазик за Дрисла

Слободен печат
Првиот човек на Град Скопје, градоначалникот Петре Шилегов, посочи дека неколку регистратори и директорката на Централниот регистар не сакаат да потпишат менување на сопственост на...
Останатo Слободна ТВ Спорт

Најбогатите газди на спортски екипи (ВИДЕО)

Слободен печат
Помеѓу сопствениците на спортските екипи, мнозински акционери или директори, ширум светот има дури 58 милијардери чие богатство се проценува на дури 350 милијарди. Најбогатите луѓе...