• Гаро

Легендарниот тапанар Гарабет Тавитјан доби интернационална награда за животно дело: Потврдата од публиката е највредниот показател за нас уметниците

Иако  тапаните и тапанарите се базичен и неминовен дел од музичката линија на секој бенд, тие особено во изминатите времиња не беа подеднакво акцентирани како што тоа обично бидува со фронтмените на бендовите. И покрај тоа, нашата тапанарска легенда Гарабет Тавитјан (член на подеднакво лендарната група „Леб и Сол“) со својот каратеристичен, уникатен стил на …

Легендарниот тапанар Гарабет Тавитјан доби интернационална награда за животно дело: Потврдата од публиката е највредниот показател за нас уметниците Read More »