• фолклор

ФОТО | Интервју со Дамјан Ристовски, чувар на македонскиот фолклор и ткајач на разбој

Дамјан Ристовски е млад човек кој ја негува традицијата во време на „инстант вредности“. На 21 година го „собира“ културното наследство, го негува фолклорот и е единствен млад човек во земјава кој знае да ткае на разбој. Колекционер е на народни носии, песни, информации за стари обичаи и веќе има две книги кои го чекаат …

ФОТО | Интервју со Дамјан Ристовски, чувар на македонскиот фолклор и ткајач на разбој Read More »