• Фингерпринт

Постапката за набавка на апаратите за отпечатоци е смешна и несоодветна, вели Ванхауте

Медијаторот Питер Ванхауте во интервју за Цивил Медија го критикува начинот на кој се набавени апаратите за отпечатоци од прсти за локалните избори во земјава. „Накратко, за фингерпринт системот. Набавката на тој систем, ќе бидам многу искрен, навистина е смешна. Прво велите дека немате доволно време за донесување на соодветна постапка за набавка. Значи, почнувате …

Постапката за набавка на апаратите за отпечатоци е смешна и несоодветна, вели Ванхауте Read More »