• филозоф

Промовиран е првиот интегрален превод на делата на старокинескиот филозоф Менциј

Друштвото за издавачка дејност „Македоника литера“ ја промовираше книгата од областа на старата кинеска филозофија со наслов „Менциј“, во превод од старокинески јазик, со предговор и белешки на Игор Радев, доктор по старокинеска филологија. Менциј е еден од четворицата најголеми кинески класици, покрај Лао Це, Чуанг Це и Конфучиј, односно најпознатиот конфучијанец по Конфучиј. Менциј …

Промовиран е првиот интегрален превод на делата на старокинескиот филозоф Менциј Read More »