• феномен

ФОТО: Светот синоќа ја поздрави розовата супермесечина која се очекува да биде видлива и вечерва

Оваа полна месечина е за 14 проценти поголема и 30 проценти посветла од онаа која сме навикнати да ја гледаме затоа што е биде поблиску до Земјата. Астрономите оваа необична појава ја нарекуваат Супермесечина. Тие објаснуваат дека четвртиот месец од годината го означува почетокот на сезоната на Млечниот Пат. Нашата галаксија може да се види …

ФОТО: Светот синоќа ја поздрави розовата супермесечина која се очекува да биде видлива и вечерва Read More »