Tag : федерико фелини

Магазин Магазин слајдер Сцена Филм и ТВ

Десет омилени филмови на големиот Федерико Фелини: Од Хичкок до Кјубрик!

Слободен Печат
Италијанскиот режисер и сценарист Федерико Фелини, се прослави како еден од највлијателните филмаџии на сите времиња. Неговата богата кариера траела скоро 50 години, а Фелини...