• еу-западен балкан

Ќучук: Младински совет помеѓу Бугарија и Северна Македонија за младите да развијат сопствена иднина за ЕУ

Гледам можност за разговор и мислам дека интеграцијата на Западен Балкан ќе биде успех за регионот, за ЕУ и за Бугарија. Бугарија има потенцијал и искуство, а единствениот етнички модел, воспоставен и надграден, може да послужи само како пример за земјите од регионот. И бидејќи верувам дека добрососедските односи и дијалогот се формулата за успех, …

Ќучук: Младински совет помеѓу Бугарија и Северна Македонија за младите да развијат сопствена иднина за ЕУ Read More »