• естетска корекција

Доктор Маја Кирјас: Естетска корекција на ушите

Почетоците на естетската/пластичната-хирургија датираат уште од стар Рим. Римјаните своевремено, вршеле едноставни интервенции – корекции на неправилните уши. Во своевремената историја, прв американски естетски хирург бил доктор Џон Питер Метауер, кој првата операција ја направил во далечната 1827 година, со инструменти што сам ги дизајнирал. Во многу анкети што се спроведени на прашањето: „Дали ја …

Доктор Маја Кирјас: Естетска корекција на ушите Read More »