• Ерик Адамс

Планот на Ерик Адамс да го намали вооруженото насилство во Њујорк

Градоначалникот на Њујорк, Ерик Адамс, на прес-конференција најави спроведување на агресивен план чија цел е да се запре вооруженото насилство во градот, по серијата вооружени напади врз полицајци и бранот насилни злосторства, пишува Си-Ен-Ен. Според него, нацрт-планот за прекин на вооруженото насилство ќе опфати поголем број полицајци на улиците, ќе го спречи дотекот на оружје …

Планот на Ерик Адамс да го намали вооруженото насилство во Њујорк Read More »