Tag : енергетска ефикасност

Вести Ви Препорачуваме Економија

Енергетски ефикасните згради трошат и по 6 пати помалку струја

Весна Дамчевска
Таму каде што има можност за парно греење, зградите што ќе се градат задолжително да се приклучат на системот, новите станари, исто така, да мора...
Вести Економија

Стапи во сила новиот закон за енергетска ефикасност

Слободен печат
Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник”. Во овој закон, како...
Економија

30 милиони денари за граѓаните за енергетска ефикасност за 2019 година

Над 30 милиони денари се определени за мерките за надомест на трошоци на домаќинствата за промена на стари со ПВЦ или алуминиумски прозорци и за...