Експертски ставови: Русите ја прокоцкаа можноста, наскоро ќе го загубат Донбас

Рускиот напад врз Донбас стивна, а битката за регионот би можела да заврши за две до четири недели. Ова меѓу другото го тврди воениот експерт д-р Мајк Мартин во своја анализа за случувањата во Украина за британските медиуми. „Во принцип, Русите ќе останат без војници, а Украинците ќе тргнат во контранапад“, вели Мартин, професор по …

Експертски ставови: Русите ја прокоцкаа можноста, наскоро ќе го загубат Донбас Read More »