Tag : економијата

Вести Економија

ММФ: Преземените мерки ќе придонесат економијата да се справи со шокот од Ковид-19

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) обезбеди значајна поддршка преку Инструментот за брзо финансирање, во износ од околу 176 милиони евра, а и натаму во рамки на...
Вести Економија

Дроновите се поприсутни во економијата

МИА Агенција
Тридимензионално мапирање е направено за пет дена на патот Кичево – Охрид, на потег во должина од 18 километри, за потребите на градежната компанија „Гранит”....
Вести Регион

Лидерот на СИРИЗА претстави алтернативен план за економијата и општеството

Слободен печат
Праведен развој со поддршка на истражувањето, иновациите, обновливите извори на енергија, на дигитална економија; градење нова социјална држава; дигитализација на јавната и проширување на индивидуалните...
Вести Економија

Анѓушев: Никогаш досега во овие 27 години сме немале подобри бројки во економијата

Слободен печат
Економијата во последната години, особено во последните шест месеци ја донесовме до една реална сфера. Бројките покажуваат раст на инвестициите, раст на БДП, раст на...