5 C
Скопје

Tag : дивиденда

Вести Економија

„Бритиш петролеум“ ја крати дивидендата поради рекордните загуби во вториот квартал

Слободен печат
„БП“ денеска за прв пат по 10 години одлучи да ја скрати дивидендата откако извести за рекордни загуби во вториот квартал од 6,7 милијарди долари....
Вести Економија

„Раде Кончар” ќе дели дивиденда за 2019 година

Слободен печат
Компанијата за производство на електрични компоненти и опрема „Раде Кончар – Апаратна техника” од Скопје соопшти дека нејзините акционери донеле одлука за исплата на дивиденда...
Вести Економија

Акционерите на „Фиат“, „Крајслер“ и „Пежо“ нема да поделат дивиденда

Слободен печат
Поради напалената продажба на автомобили од почетокот на годинава како резултат на намалената побарувачка предизвикана од корона кризата управните одбори на автомобилските компании „Фиат“, „Крајслер“ и „Пежо”...
Вести Македонија Слајдер

Јорданоски: Во оваа криза се покажа колку медиумите се лесни за контрола – Тие се пресудни за демократијата и едно здраво општество

Слободен печат
Тоа што можеби сега е светски тренд, а нас не дочекува во Македонија со една релативна неподготвеност, а тоа е каде ќе оди слободата, демократијата...
Вести Економија Слајдер

Владата се пишмани: Странски акционери може да земат дивиденда во вонредна состојба

Весна Дамчевска
Странските акционери ќе може да си земаат дивиденда и додека трае вонредната состојба, одлучила Владата и тоа го преточила во уредба со законска сила со...
Вести Економија

НБ очекува банките да не делат дивиденда, добивката да ја стават во функција на зголемување на капиталот

Слободен печат
Банките да ја стават добивката остварена во изминатата година во функција на натамошно зголемување на капиталот и финансискиот потенцијал на банките. Вакво укажување е дадено...
Вести Ви Препорачуваме Економија

Некој во здравството секој месец прима плата од 249.000 евра!

Весна Дамчевска
Највисока месечна бруто-плата е исплатена во здравството и изнесува 249.000 евра, односно тој (таа) во 2018 година заработил(а) 3 милиони евра. Ова плата е исплатувана во...
Вести Економија

Стопанска Банка Скопје оствари добивка од повеќе од 31 милион евра

Слободен печат
Во периодот од 01.01.2019 до 30.09.2019 година Стопанска банка АД – Скопје (во натамошниот текст: СБ) оствари нето добивка пред оданочување во износ од 1.922.465...
Вести Економија

Алкалоид оствари позитивни резултати во првите девет месеци

Слободен печат
Фармацевстскиот гигант Алкалоид АД Скопје  во првите девет месеци од годината оствари позитивни финансиски резултати искажани во неревидираните единечен и консолидиран Биланс на успех. Во...
Вести Економија

АКЦИОНЕРИТЕ ТРИЈАТ РАЦЕ: Телеком ќе дели дивиденда!

Слободен печат
Преку Македонската берза, Македонски Телеком АД – Скопје го пренесе усвојувањето на Одлуката за исплата на дивиденда на Друштвото за 2018 година и утврдување на...