• дијалог

Проевропската опозиција во Србија незадоволна од отфрлените предлози за изборите го напушта меѓупартискиот дијалог

Претставници на српската проевропска опозиција, Партија на слободата и правдата (ССП), Движењето за промени (ПЗП), Движењето на слободните граѓани (ПСГ) и Демократската партија (ДС) одлучија да не учествуваат во продолжението на втората фаза од меѓупартискиот дијалог со посредство на европратениците,  Учесниците на состанокот им кажаа на новинарите дека власта ги отфрлила сите предлози во врска …

Проевропската опозиција во Србија незадоволна од отфрлените предлози за изборите го напушта меѓупартискиот дијалог Read More »