• дејан андоновиќ

ВИДЕО | Андоновиќ: Меѓу Бајден и Путин нема доверба, туку само интерес, ставовите се различни, но барем да се роди желба двете страни да се разберат

По првата официјална средба на претседателите на Америка и Русија, Џо Бајден и Владимир Путин во Женева, беше договорено дипломатите протерани од Москва и Вашингтон да се вратат на своите должности. Тие беа повлечени на почетокот на годината поради тензиите и обвинувањата на двете страни. Двајцата претседатели усвоија заедничка Декларација за стратешка нуклеарна стабилност, разговараа …

ВИДЕО | Андоновиќ: Меѓу Бајден и Путин нема доверба, туку само интерес, ставовите се различни, но барем да се роди желба двете страни да се разберат Read More »