• дебелеење

Мит или вистина: Дали желудникот ќе ми се намали, ако јадам помалку?

Ако го намалите количеството на храна која ја јадете во текот на денот, дали желудникот навистина по извесно време ќе стане помал, па се доволни помали порции за да се задоволи желбата за храна? За жал, „желудникот кој се намалува“ е, сепак, само мит! Дали може желудникот да се „намали“? Сите сме слушнале за теориите …

Мит или вистина: Дали желудникот ќе ми се намали, ако јадам помалку? Read More »