• Даријан Пејовски

Македонија на дијамантскиот јубилеј на Кан: Агенцијата за филм ќе ги претстави најновите филмови

Ќе бидат прикажани три играни, како и најновиот каталог со сите нови филмски проекти од 2021 и 2022 година и филмови во развој на филмскиот маркет од 17 до 25 мај 2022 година на Павилјонот на Југоисточна Европа, кој традиционално е посетен од многу гости и професионалци од филмската индустрија, претставници на националните филмски центри …

Македонија на дијамантскиот јубилеј на Кан: Агенцијата за филм ќе ги претстави најновите филмови Read More »