• ЦУК

Спасувачка акција на Осоговските планини, безбедно пронајдени и евакуирани граѓани

Попладнево во 16.15 часот од лицето за контакт од Доброволнота спасувачка служба „Осогово“ Кочани, ЦУК добил известување дека неколку лица враќајќи се од настан на „Царев Врв“ на Осоговски планини имале дефект на возилото и истите побарале помош. Даден бил совет лицата да се јават на бројот 112 за да се утврди нивната локација. Откако …

Спасувачка акција на Осоговските планини, безбедно пронајдени и евакуирани граѓани Read More »