Tag : цинк

Здравје Магазин Магазин слајдер

За да се бори телото со коронавирусот, треба да ги внесувате овие витамини!

Васко Спасоски
Лекарите ширум светот, меѓу кои и руските доктори, дошле до заклучок дека телото може успешно да му се спротивстави на коронавирусот ако ги има овие...
Здравје Магазин

Што навистина помага при настинка?

Слободен печат
Покачена температура, малаксаност, поспаност, болки во зглобовите, кивање, кашлање и течење на носот се едни од главните симптоми кои го обележуваат присуството на настинката. Потребно...
Еспресо Здравје

Против сезонските алергии и настинки со само еден минерал

Слободен печат
Цинкот игра особено значајна улога во нашето тело, почнувајќи од појачување на имунитетот, синтезата на протеините и на ДНК, но и позитивно влијае и на...