• центар за култура

Изложбата „Рудименти“ на Владимир Симоновски беше поставена во Центарот за култура во Битола

Во просторот на Нова сцена во НУ Центар за култура Битола, во текот на празниците, беше поставена самостојната изложба „Рудименти“ на академскиот скулптор Владимир Симоновски. Изложбата содржеше седум скулптури и еден објект изработени со специфична техника во дрво и метал,кои заедно прават уникатна целина. Сите дела се концептуално поврзани и откриваат избалансирана естетика на моќни …

Изложбата „Рудименти“ на Владимир Симоновски беше поставена во Центарот за култура во Битола Read More »